WYKAZ PODRĘCZNIKÓW DOPUSZCZONYCH DO UŻYTKU W ROKU SZKOLNYM 2018/2019
KLASA PIERWSZA W ZAWODZIE: technik żywienia i usług gastronomicznych
Prosimy o wstrzymanie się z zakupem podręczników do września. Podręczniki zostaną zakupione zbiorowo lub na kiermaszu, który odbędzie się w szkole na początku września.
Lp. |
Przedmiot |
Tytuł podręcznika |
Autor |
Wydawnictwo |
1. |
Język polski |
Zrozumieć tekst – zrozumieć człowieka (część 1.1 i 1.2) |
D. Chemperek A. Kalbarczyk |
WSiP |
2. |
Historia |
Poznać przeszłość wiek XX |
S. Roszak J. Kłaczkow |
Nowa Era |
3. |
Fizyka |
Fizyka. Po prostu |
Ludwik Lehman Witold Polesiuk |
WSiP |
4. |
Chemia |
To jest chemia – zakres podstawowy |
Romuald Hassa; Aleksandra Mrzigod; Janusz Mrzigo |
Nowa Era |
5. |
Biologia |
Biologia – zakres podstawowy |
Agnieszka Baca, Małgorzata Łaszczyca, Piotr Łaszczyca, Grażyna Skirmuntt, Krzysztof Skirmuntt |
Operon |
6. |
Edukacja dla bezpieczeństwa |
Edukacja dla bezpieczeństwa. Po Prostu EDB. |
Bogusława Breitkof Mariusz Cieśla |
WSiP |
7. |
Informatyka |
Informatyka dla szkół ponadgimnazjalnych – zakres podstawowy |
Grażyna Koba |
Migra |
8. |
Geografia |
Oblicza geografii 1 /zakres rozszerzony – kl. II TH |
Roman Malarz, Marek Więckowski |
Nowa Era |
9. |
Podstawy przedsiębiorczości |
Krok w przedsiębiorczość |
Zbigniew Makieła, Tomasz Rachwał |
Nowa Era |
10. |
Pracownia gastronomiczna |
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Część 1. Technologia gastronomiczna |
Anna Kmiołek |
WSiP |
11. |
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii |
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Część 3. Wyposażenie zakładów gastronomicznych |
Marzanna Zienkiewicz |
WSiP |
12. |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem |
Sporządzanie potraw i napojów. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. |
Anna Kmiołek |
WSiP |
13. |
Język niemiecki zawodowy
|
Język niemiecki zawodowy w gastronomii |
Anna Dul |
WSiP |
14. |
Język niemiecki |
Direkt neu 1a |
Giorgio Motta Beata Ćwikowska |
Lektorklett |
15. |
Język niemiecki |
Direkt neu 1b |
Giorgio Motta Beata Ćwikowska |
Lektroklett |
16. |
Działalność gospodarcza w gastronomii |
Działalność gospodarcza w gastronomii |
Hanna Górska-Wasewicz, Beata Sawicka, Teresa Mikulska |
WSiP |
17. |
Język angielski |
OXFORD Solutions Elementary |
Tim Falla, Paul A.Davies, Joanna Sobierska |
Oxford University Press |
18. |
Matematyka |
Matematyka z sensem |
Ryszard Kalina, Tadeusz Szymański, Marek Lewicki |
Wydawnictwo Sens |